Valorem la teva privadesa

Utilitzem galetes per millorar la teva experiència de navegació i analitzar el nostre trànsit. En fer clic a «Acceptar totes», acceptes el nostre ús de galetes. Més informació.

Tota transacció requereix estar registrat en aquest lloc web.
Per a més informació o qualsevol dubte pot contactar per telèfon: 972 538 292.


CERCANT LA PRIMAVERA

PROPOSTA FAMILIAR
Exhaurit

CERCANT LA PRIMAVERA

PROPOSTA FAMILIAR

UNA EXPERIÈNCIA ÚNICA ALS JARDINS DEL CASTELL DE PERALADA
 
Els ous han estat un símbol de fertilitat i renaixement en moltes cultures paganes antigues. L’arribada de la primavera se celebrava amb rituals que incloïen la decoració i l’intercanvi d’ous. Amb l’esperit de recuperar part d’aquest ritu, el Festival Perelada ha encarregat a l’estudi creatiu empordanès Brava Performing Arts una proposta cultural que combina la tradició de la Pasqua amb l’art i la dansa, i així ofereix al públic una experiència interactiva en un entorn únic. Els conills gegants creats per l’artista australiana Amanda Parer seran el teló de fons d’una festa per a tots els públics dirigida per la reconeguda companyia de dansa CobosMika, que farà ballar el públic a ritme de la magistral Consagració de la primavera de Stravinsky. Així doncs, els jardins del castell de Peralada esdevindran un lloc màgic on la primavera es converteix en tota una aventura. Una experiència que combina la tradició de la Pasqua amb l’art i la dansa i on tampoc no faltarà la innovació, el joc, La Mare dels Ous i una sorpresa final. Ens hi acompanyes?

 

 

Exhaurit
29 de març

STABAT MATER

DE PERGOLESI VERSIÓ BACH
divendres, 29/03/2024 19.00 h
Exhaurit

STABAT MATER

DE PERGOLESI VERSIÓ BACH

divendres, 29/03/2024 19.00 h

EL GRAN MESTRE DE LA CANTATA BARROCA

L’Stabat Mater de Giovanni Battista Pergolesi és una de les fites de la música sacra de tots els temps. Parla del dolor de Maria als peus de Jesús crucificat, de l’entrega i la incondicionalitat de l’amor, i s’interpreta a tot el món per Setmana Santa. El compositor italià el va escriure el 1736 i, uns anys després, el geni del barroc i, per a molts, el pare de la música clàssica, Johann Sebastian Bach, va prendre la partitura del compositor italià i la va expandir orquestralment, fent la seva pròpia versió de l’Stabat Mater. El resultat va ser la cantata BWV 1083, Tilge, Höchster, meine Sünden (Esborra, Altíssim, els meus pecats). Una paròdia musical estrenada a Leipzig, i probablement composta cap al final de la seva carrera al voltant del 1748, en la qual Bach va musicar el salm 51. L’edició que dedica el Festival Perelada a l’esperit de Pasqua rescata el gairebé desconegut i poc programat arranjament que va fer el geni alemany de l’obra prèvia de Pergolesi. Sota la direcció musical de Daniel Tarrida, fundador del projecte BZM i director del Festival Bachcelona i del Festival Edinbach d’Edimburg, la interpretació anirà a càrrec de les solistes de la Salvat Beca Bach, Lara Morger i Maëlys Robinne, i l’ensemble instrumental Bachcelona Consort, que compta amb excel·lents músics de diferents nacionalitats que resideixen a Barcelona. El programa inclou també altres cantates religioses del kantor de Leipzig, com la BWV 4, Christ lag in Todesbanden (Crist jeia amortallat) i la cantata per al Diumenge de Pasqua BWV 31, Der Himmel lacht! Die Erde jubilieret (El cel riu, la terra exulta). Una vetllada dedicada a un dels compositors més interpretats de la història i absolutament genial.
Exhaurit
29 de març

TENEBRAE RESPONSORIA

Joan Magrané
divendres, 29/03/2024 23.00 h

TENEBRAE RESPONSORIA

Joan Magrané

divendres, 29/03/2024 23.00 h

ANTIGUES LITÚRGIES AMB NOTES DE CONTEMPORANEÏTAT

Ja fa uns anys que al compositor reusenc li rondava pel cap posar música als responsoris de dijous, divendres i dissabte sants. O de fer-ho només amb algun dels tres dies (o nits, per ser més exactes). La forma definitiva per a aquesta idea ha arribat finalment gràcies a l’encreuament d’idees entre Francesc Prat i Pau Codina per tal d’imaginar una obra de dimensions prou àmplies com per poder convertir-se en una sola experiència de concert que busqués fusionar la música vocal i la música instrumental, un camí pel qual ja fa temps que el compositor intenta avançar. A la idea, ràpidament s’hi van afegir Maria Hinojosa i la GIO Symphonia. Així doncs, tant els solistes, vocals o instrumentals, com la resta d’intèrprets participaran en el fet de posar música, amb paraules o sense, a alguns dels textos de les Lliçons de tenebres de Divendres Sant. Les influències en aquesta estrena absoluta que acull el Festival Perelada hi seran evidents, si més no quant a la configuració: Couperin per les dues veus solistes (dues sopranos, convertides aquí en una soprano i un violoncel) i Gesualdo per la tria dels textos. El nom de l’espectacle, Tenebrae Responsoria (Feria sexta in Parasceve) —l’expressió darrera designa el Divendres Sant en la litúrgia cristiana— requereix una instrumentació que inclou flauta, oboè, clarinet, dues trompes, trombó, violí, viola, violoncel i contrabaix. Joan Magrané —guardonat amb diversos premis, entre els quals destaca el XXXI Premi Reina Sofia de Composició Musical, Fundació de Música Ferrer-Salat— torna al Festival amb una nova estrena de nova creació, després que l’any 2019 hi estrenés l’aplaudida òpera contemporània Diàlegs de Tirant e Carmesina. Nova creació per a antigues litúrgies de Divendres Sant.
30 de març

JAVIER PERIANES

GRANADOS
dissabte, 30/03/2024 18.30 h

JAVIER PERIANES

GRANADOS

dissabte, 30/03/2024 18.30 h

EL RETORN DEL PIANISTA I MÚSIC INTEGRAL

Per sobre del virtuosisme, Javier Perianes (Huelva, 1978) és un dels pianistes espanyols més prestigiosos en l’àmbit internacional. Aclamat pel seu “impecable i refinat gust” segons The Telegraph, la seva música destil·la honestedat a l’hora de tocar un instrument com a clau per arribar al públic. Premi Nacional de Música el 2012 i Artista de l’Any als International Classical Music Awards el 2019, al llarg de la seva carrera ha actuat a les sales més prestigioses, tant en solitari com en col·laboracions amb les orquestres de Viena, Cleveland, Nova York, Berlín o Londres dirigit per batutes com Barenboim, Mehta, Dudamel o Jurowski, fet que l’ha convertit en un dels músics espanyols amb més projecció internacional. Aquesta temporada col·labora amb orquestres de renom com la Filharmònica de Londres, l’Orquestra Simfònica de Toronto i la Royal Concertgebouw Orchestra, i destaquen els recitals a Bilbao, Frankfurt, San Francisco i Montreal, així com la gira amb la violista Tabea Zimmermann.
Javier Perianes torna al mateix escenari on ja va actuar el 2004, dins del Cicle Grans Pianistes de l’església del Carme, i ho fa de la millor manera possible: interpretant un meravellós programa que inclou obres de Manuel de Falla i Claude Debussy per a la primera part, i les Goyescas completes d’Enric Granados per a la segona, de les quals el pianista de Nerva va llençar un nou disc el 2023 amb el segell Harmonia Mundi i que va rebre grans lloances de pública i crítica. Ningú com Granados ha traduït millor en música, amb noblesa i humor, l’univers colorista dels quadres de Francisco Goya, en què majos i majas ballen l’amor i la mort sobre la resplendor crepuscular d’un Antic Règim esmorteït.
30 de març

COR I ORQUESTRA DE L'ÒPERA REIAL DE VERSALLES

CHARPENTIER / COUPERIN
dissabte, 30/03/2024 22.30 h

COR I ORQUESTRA DE L'ÒPERA REIAL DE VERSALLES

CHARPENTIER / COUPERIN

dissabte, 30/03/2024 22.30 h

CHARPENTIER I COUPERIN. MESTRES DEL BARROC FRANCÈS
 
A mitjan segle XVII, les leçons de ténèbres van esdevenir objecte de composicions musicals cada cop més populars. Michel Lambert va ser el primer a França a compondre’n un cicle el 1662, seguit aviat per Charpentier i Lalande. Però les més famoses —i les primeres que s’han interpretat i enregistrat— són les compostes per François Couperin, datades de l’any 1714. La Setmana Santa a Versalles és sempre un esdeveniment especial, i és per aquest motiu que el Festival Perelada ha convidat en aquesta edició de Pasqua les bases estables de l’Òpera Reial a traslladar part de l’experiència parisenca a l’església del Carme del castell de Peralada. El programa inclou obres de Louis-Nicolas Clérambault (1676-1749), com Motets per als tres dies que precedeixen la Quaresma, així com In monte oliveti, Tristis est anima mea i Stabat Mater per a les religioses de Marc-Antoine Charpentier (1643-1704) i un dels cims de l’art francès de principis del segle xviii, les Leçons de ténèbres pour le Mercredi Saint de François Couperin (1668-1733). L’Orquestra de l’Òpera Reial va néixer el desembre del 2019 a Versalles per a les representacions de l’òpera de John Corigliano Els fantasmes de Versalles i, des d’aleshores, formada per músics que treballen regularment amb els principals directors d’orquestra, tant en el repertori barroc com en el romàntic, protagonitza de manera recurrent concerts a l’Òpera Reial. Sota la direcció musical de Chloé de Guillebon i la participació de les veus solistes de Lili Aymonino i Johanna Amzal i el Cor de l’Òpera Reial, Perelada clausurarà l’edició de Pasqua amb grans joies del barroc més exquisit.
FUNDACIÓ CASTELL PERALADA
Convent del Carme s/n, 17491 Peralada (Girona)
Telèfon: 972538292
Correu electrònic: taquilla@festivalperalada.com

Avís legal
Política de galetes
Desenvolupat per