Valorem la teva privadesa

Utilitzem galetes per millorar la teva experiència de navegació i analitzar el nostre trànsit. En fer clic a «Acceptar totes», acceptes el nostre ús de galetes. Més informació.

Tota transacció requereix estar registrat en aquest lloc web.
Per a més informació o qualsevol dubte pot contactar per telèfon: 972 538 292.


LA BELLA MOLINERA

2 esdeveniments inclosos.

LA BELLA MOLINERA

2 esdeveniments inclosos.

KEBYART

2 esdeveniments a escollir.

KEBYART

2 esdeveniments a escollir.

NOUS AIRES PER A LA MÚSICA CLÀSSICA
Kebyart és una de les agrupacions més prometedores de l’escena musical actual. Aquests quatre músics plens de talent comparteixen una passió infinita per la música de cambra. La seva signatura inconfusible es reflecteix en una visió creativa del repertori construïda al voltant de tres eixos: la literatura original, el compromís amb la nova creació i els arranjaments propis d’un ampli ventall d’estils. Al Festival Perelada presenten un programa dividit en dues parts que s’emmirallen i estableixen un joc de diàlegs i correspondència entre elles. La Suite en mi menor de Jean-Philippe Rameau té una personalitat híbrida. Per una banda, segueix l’estela de les arquetípiques suites barroques formada per danses típiques però, per l’altra banda, la particularitat d’aquesta suite concreta és la inclusió d’algunes peces descriptives de la natura i de la vida humana en les quals Rameau fa volar la seva imaginació compositiva. Els saxòfons, amb els timbres homogenis però a la vegada mal·leables i de naturalesa vocal, s’erigeixen en instruments perfectes per a la interpretació de la música de Bach. En aquest cas, una selecció de corals tindran la seva ressonància a la segona part en dos dels capricis que el prestigiós Jörg Widmann ha escrit per a Kebyart. Per últim, davant de la celebració imminent dels 150 anys del naixement de Maurice Ravel el 2025, el polifacètic i creatiu músic Marco Mezquida ha elaborat una fantasia sobre la música del compositor del Tombeau de Couperin, una obra que, en si, és també una nova mirada a les danses del barroc francès que obren aquest concert.
19 de jul.

PIOTR BECZALA

divendres, 19/07/2024 20.00 h

PIOTR BECZALA

divendres, 19/07/2024 20.00 h

L’ELEGÀNCIA FETA VEU
Piotr Beczała és un dels tenors més aclamats dels nostres temps i un convidat recurrent a les sales d’òpera més importants. L’artista, nascut a Polònia, destaca no només per la bellesa de la veu sinó també pel fort compromís amb cada personatge que interpreta. De maneres sempre impecables i amb una línia de cant molt curada, està en possessió d’un timbre únic. Al llarg de la seva fructífera carrera operística, ha interpretat gran part del repertori vocal clàssic amb les orquestres i directors més distingits del món, però el treball musical de Piotr Beczała també inclou una varietat de concerts que amplien el seu ric repertori. Abocat al principi a Mozart, Bellini, Donizetti i a rols lírics de Verdi, Janácek i Strauss, entre d’altres, el tenor suma des de fa alguns anys al seu repertori papers com els protagonistes masculins de Lohengrin (Wagner), Aida (Verdi) i Turandot (Puccini). Aquesta serà la tercera aparició de Piotr Beczała al Festival Perelada, després del concert inaugural amb Erika Grimaldi el 2014 i del debut a l’escenari de l’església del Carme el 2012. Per a aquesta ocasió, el tenor presenta un recital al costat de la pianista Sarah Tysman, dedicat en la primera part al compositor Piotr Ilitx Txaikovski i una segona part amb grans àries d’òpera de Moniuszko, Dvorák, Verdi i Puccini. Benvinguts a una nova edició!
20 de jul.

PASIÓN ALMODÓVAR

dissabte, 20/07/2024 22.00 h

PASIÓN ALMODÓVAR

dissabte, 20/07/2024 22.00 h

INCOMMENSURABLE UNIVERS ALMODÓVAR
En una edició en què el cartell del festival el signa el gran Pedro Almodóvar, el director d’escena Joan Anton Rechi presenta una proposta única amb la gran Pasión Vega, una de les veus més singulars del panorama de la música espanyola. Cantant versàtil i polifacètica, de veu potent i expressiva, oferirà un recital amb cançons extretes de les pel·lícules del gran director Pedro Almodóvar. Un homenatge a l’univers del cineasta que es caracteritza per dones fortes, drama i comèdia en perfecte equilibri, històries inversemblants, una fotografia impecable, un ús magistral dels colors, decorats que supuren pop-art i cançons, moltes cançons, totes meravelloses i que formen part de la nostra memòria sentimental i musical. I és que les cançons del manxec més universal són un personatge més als seus films, un element importantíssim en la forma d’explicar les històries. Cançons com En el último trago, Volver, Piensa en mí, Se nos rompió el amor, Luz de luna, A tu vera i moltes més seran recordades a través d’una veu incomparable i seductora. Passió per Almodóvar, passió per Pasión Vega, passió per la música.
26 de jul.

SONYA YONCHEVA & ISMAEL JORDI

divendres, 26/07/2024 19.00 h

SONYA YONCHEVA & ISMAEL JORDI

divendres, 26/07/2024 19.00 h

JOIES D’UN GÈNERE RIC I BELL
Per un costat, Sonya Yoncheva (Bulgària, 1981) i, per l’altre, Ismael Jordi (Jerez de la Frontera, 1973) han seduït el públic amb la bellesa dels seus timbres, el domini de les agilitats vocals o la intensitat escènica amb què interioritzen els seus personatges. Ella és una de les més grans sopranos de la nostra època i no és fàcil tenir l’ocasió de poder escoltar una de les grans estrelles de l’òpera internacional cantant sarsuela. La seva veu càlida i indispensable ha estat reconeguda en concursos internacionals, entre els quals destaca el Primer Premi i l’especial CultureArte a Operalia. Aclamada en importants escenaris com la Metropolitan Opera o la Royal Opera House, les seves interpretacions dels rols més icònics han conquerit el món de la lírica, i el seu repertori va des del barroc fins a Puccini, passant per figures com Mozart, Verdi i Txaikovski. Ell, amb una sòlida i exitosa carrera, continua amb un ascens meteòric després del seu debut a la Metropolitan de Nova York el passat 2023 com l’Alfredo de La traviata i de rebre el premi Ópera XXI com a millor cantant masculí en la cinquena edició. A Perelada, acompanyats al piano pel sempre exquisit i solvent Rubén Fernández Aguirre, interpretaran populars romances i els duets de sarsuela més representatius dels grans mestres d’aquest gènere líric.
26 de jul.

ACOSTA DANZA

divendres, 26/07/2024 22.00 h

ACOSTA DANZA

divendres, 26/07/2024 22.00 h

DESBORDANT LES FRONTERES TRADICIONALS
Carlos Acosta apropa novament la seva companyia de dansa cubana al Festival Perelada. El programa ressalta la versatilitat d’uns ballarins talentosos que procedeixen tant de la dansa clàssica com de la moderna. Folcror se centra en les seves arrels cubanes, banyades en influències africanes, espanyoles, llatinoamericanes i europees, i constitueix el gresol que és Cuba. El resultat és la mateixa identitat d’Acosta en què la rica cultura cubana emergeix amb claredat. Per a l’ocasió, Carlos Acosta ha col·laborat amb el cèlebre coreògraf suec Pontus Lidberg en l’obra Paysage, soudain, la nuit. Lidberg festeja la celebració de la joventut entre el fer-se de nit i l’alba sobre una partitura de Leo Brouwer inspirada en la rumba. Disset minuts de pura energia contagiosa i joc de cames llatí sobre una música tradicional frenètica. Soledad, del coreògraf espanyol Rafael Bonachela, és un duet elegant, sexi i emocionalment carregat que explora els costats salvatge i tendre d’una relació, i que aprofundeix en les arrels espanyoles obert a la música de la cantant mexicana Chavela Vargas i l’homenatge de Gidon Kremer a Piazzolla. La vetllada culmina amb Hybrid, dels coreògrafs cubans Norge Cedeño i Thais Suárez, que il·lustra l’energia i la destresa dels ballarins a l’hora de barrejar sense que es noti les tradicions africanes dels iorubes amb una dansa fortament contemporània.
27 de jul.

ANNA PIROZZI

dissabte, 27/07/2024 19.00 h

ANNA PIROZZI

dissabte, 27/07/2024 19.00 h

VIRTUOSITAT VOCAL
La soprano napolitana és una de les grans veus de l’òpera italiana recent. El seu registre dramàtic de coloratura li ha valgut per interpretar els grans papers del repertori verdià, encara que el seu repertori es mou del bel canto al verisme. Cantant camaleònica amb un repertori impressionant, la seva carrera va començar a despuntar al Festival de Salzburg, en interpretar Abigaille de Nabucco sota la direcció de Riccardo Muti l’any 2013, un èxit entusiasta que la va dur ben aviat dalt dels escenaris més importants del món. Recentment, Anna Pirozzi va ser guardonada amb el Premi Puccini del Festival Puccini de Torre de Lago, entitat que ha atorgat el premi a noms tan rellevants com Maria Callas, Luciano Pavarotti, Renata Tebaldi o Birgit Nilsson. Amb el concert Addio, mio dolce amor. Il maestro Puccini e l’opera italiana, Pirozzi torna al Festival Perelada després de l’impressionant debut el 2022 interpretant un dels seus rols fetitxe, el paper d’antiga esclava que sembla ser filla de Nabucco. Aquesta vegada, juntament amb un quartet de corda i acompanyada per Sophia Muñoz al piano, la soprano interpretarà un programa d’àries d’òpera de Donizetti, Bellini, Verdi i Leoncavallo, amb una atenció especial al mestre de les emocions, Giacomo Puccini.
27 de jul.

ACOSTA DANZA

dissabte, 27/07/2024 22.00 h

ACOSTA DANZA

dissabte, 27/07/2024 22.00 h

DESBORDANT LES FRONTERES TRADICIONALS
Carlos Acosta apropa novament la seva companyia de dansa cubana al Festival Perelada. El programa ressalta la versatilitat d’uns ballarins talentosos que procedeixen tant de la dansa clàssica com de la moderna. Folcror se centra en les seves arrels cubanes, banyades en influències africanes, espanyoles, llatinoamericanes i europees, i constitueix el gresol que és Cuba. El resultat és la mateixa identitat d’Acosta en què la rica cultura cubana emergeix amb claredat. Per a l’ocasió, Carlos Acosta ha col·laborat amb el cèlebre coreògraf suec Pontus Lidberg en l’obra Paysage, soudain, la nuit. Lidberg festeja la celebració de la joventut entre el fer-se de nit i l’alba sobre una partitura de Leo Brouwer inspirada en la rumba. Disset minuts de pura energia contagiosa i joc de cames llatí sobre una música tradicional frenètica. Soledad, del coreògraf espanyol Rafael Bonachela, és un duet elegant, sexi i emocionalment carregat que explora els costats salvatge i tendre d’una relació, i que aprofundeix en les arrels espanyoles obert a la música de la cantant mexicana Chavela Vargas i l’homenatge de Gidon Kremer a Piazzolla. La vetllada culmina amb Hybrid, dels coreògrafs cubans Norge Cedeño i Thais Suárez, que il·lustra l’energia i la destresa dels ballarins a l’hora de barrejar sense que es noti les tradicions africanes dels iorubes amb una dansa fortament contemporània.
30 de jul.

JORDI SAVALL

dimarts, 30/07/2024 20.00 h

JORDI SAVALL

dimarts, 30/07/2024 20.00 h

L’EDAT D’OR DE LA MÚSICA ANGLESA
Jordi Savall és una de les personalitats musicals més polivalents de la seva generació. Fa més de 50 anys que dona a conèixer al món meravelles musicals abandonades en la foscor de la indiferència i de l’oblit. Dedicat a la recerca d’aquestes músiques antigues, les llegeix i les interpreta o les dirigeix. Les seves activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífex del fenomen de revaloració de la música històrica. És fundador, juntament amb Montserrat Figueras, dels grups musicals Hespèrion XXI (1974, abans Hespèrion XX), La Capella Reial de Catalunya (1987) i Le Concert des Nations (1989), amb els quals explora i crea un univers d’emocions i de bellesa, i les projecta al món i a milions d’amants de la música. En aquesta edició, el gran mestre de la viola de gamba presenta El foc i les llàgrimes de les muses, un programa amb compositors i instrumentistes renaixentistes de l’era elisabetiana com Christopher Tye, William Byrd, Richard Nicholson o John Dowland. Músiques antigues i llunyanes que seran interpretades pel conjunt Hespèrion XXI, una referència ineludible per comprendre l’evolució de la música en el període que va des de l’edat mitjana fins al barroc que, al costat de les veus d’Elionor Martínez i William Shelton i sota la direcció de Jordi Savall, posaran a l’abast del públic la possibilitat de gaudir amb naturalitat de la delicadesa estètica i espiritual pròpia de les obres d’aquell temps.
3 d’ag.

YUNCHAN LIM

dissabte, 3/08/2024 20.00 h

YUNCHAN LIM

dissabte, 3/08/2024 20.00 h

EL JOVE PIANISTA QUE VA DECIDIR DEIXAR-HO TOT PER LA MÚSICA
Yunchan Lim va impactar en el món de la música l’any passat quan, amb divuit anys, va fer història en convertir-se en el guanyador més jove del Concurs Internacional de Piano Van Cliburn, celebrat a Texas. La interpretació final de Yunchan del Concert per a piano núm. 3 de Rakhmàninov no només va commoure fins a les llàgrimes la directora d’orquestra, Marin Alsop, sinó que es va disparar a YouTube, amb més de dotze milions de visites, fet que la va convertir en la interpretació més vista de l’obra a la plataforma. La crítica també va lloar la sorprenent interpretació, afirmant que “havia nascut una estrella” (The New York Times). Yunchan va saltar als titulars, va pujar a la fama més enllà del món clàssic i es va convertir de la nit al dia en un heroi nacional a la seva Corea natal. L’ascens de Yunchan al món de la música clàssica ha estat meteòric i és el desig dels principals escenaris d’arreu del món, com el seu esperat debut al Carnegie Hall, actuacions amb l’Orquestra Simfònica de Boston, l’Orquestra de París i la Royal Philharmonic Orchestra amb el director musical Vasily Petrenko. Tant la crítica com el públic han quedat enamorats de les seves actuacions. Des de les captivadores aparicions en escenaris de renom com el David Geffen Hall del Lincoln Center i el Hollywood Bowl fins al seu celebrat debut londinenc al Wigmore Hall. Un cop publicat el seu primer treball després del concurs —un àlbum enregistrat en directe del Concert per a piano núm. 5, “Emperor”, de Beethoven amb l’Orquestra Simfònica de Gwangju a Universal Music Korea que es va convertir en disc de platí en qüestió d’hores—, Lim ha signat recentment en exclusiva amb Decca. Aquest estiu,  aquest jove pianista, que té el món rendit davant les seves mans, debutarà al festival amb la interpretació dels Études de Frédéric Chopin.
5 d’ag.

SARA BLANCH & PAOLO BORDOGNA

dilluns, 5/08/2024 20.00 h

SARA BLANCH & PAOLO BORDOGNA

dilluns, 5/08/2024 20.00 h

VIATGE A PESARO DE LA MÀ DEL GRAN ROSSINI
Són dues de les veus rossinianes del moment. Amb 16 anys, Sara Blanch va fer la seva primera aparició en una òpera contemporània al Teatre Nacional de Catalunya i va debutar al Rossini Opera Festival de Pesaro (Itàlia) l’any 2013. Després d’haver obtingut el reconeixement en diversos concursos, entre els quals destaca el Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé (2014) i el Concurs Tenor Viñas (2016), on va obtenir vuit premis, hem pogut seguir els seus passos en diversos teatres i festivals de renom interpretant més de 27 rols operístics. Va ser la primera artista resident del Festival Perelada l’any 2016 i aquest estiu hi torna coronada com la gran diva rossiniana. Recentment, la soprano ha debutat en un recital en solitari al Palau de la Música Catalana a l’últim concert del cicle Palau Grans Veus amb èxit aclaparador, i el proper setembre del 2024 l’espera l’anhelat debut al Teatro alla Scala de Milà, considerat el teatre d’òpera més icònic del món i un dels de més prestigi internacional. El baríton italià Paolo Bordogna és un cantant de renom internacional considerat un dels millors buffi de la seva generació per la flexibilitat com a intèrpret i les habilitats teatrals. El seu ampli rang de baríton l’ha portat a interpretar més de 50 papers des del segle xvi fins a l’era contemporània i ha estat el més sol·licitat per la seva especialitat en bel canto i papers bufs. Convidat habitual del Rossini Opera Festival des del 2005, Bordogna ha actuat en nombrosos coliseus operístics de gran prestigi. Els dos solistes, acompanyats al piano per Giulio Zappa, retran homenatge al brillant compositor, el cigne de Pesaro, amb grans àries de les seves cèlebres òperes en una vetllada que promet ser inoblidable.

7 d’ag.

RENAISSANCE RELOADED

dimecres, 7/08/2024 20.00 h

RENAISSANCE RELOADED

dimecres, 7/08/2024 20.00 h

MUSIC RELOADED
Actualment, en la nostra societat, tenir menys de 40 anys i dedicar-se a la composició de música clàssica contemporània és anar contracorrent i ser molt valent. Si, a més, s’és una dona, la proesa és encara més gran. Amb l’obra d’Helena Cánovas Intorno a due vermiglie e vaghe labbra, basada en un madrigal de Monteverdi al centre d’aquest programa, hem demanat als nostres joves compositors i compositores que revisitin la polifonia i el contrapunt renaixentistes i els tornin a configurar a través del seu propi llenguatge. A Music Reloaded els demanem que facin download, process i, sobretot, reload. El llenguatge musical de Xavier García Cardona, Joan Magrané, Carles Prat, Helena Cánovas i Josep Ollé dialogaran amb composicions d’Alonso Lobo, Maddalena Casulana i Claudio Monteverdi en un concert en què tampoc no faltaran estrenes d’Aurora Bauzà i Pere Jou i un nou madrigal d’Anna Campmany. El resultat d’aquest encàrrec del Festival Perelada, sota la direcció de Júlia Sesé i amb la participació del Cor de Cambra del Palau de la Música, és un concert jove i innovador que honora la tradició de la música coral occidental.
8 d’ag.

DON JUAN NO EXISTE

dijous, 8/08/2024 22.00 h

DON JUAN NO EXISTE

dijous, 8/08/2024 22.00 h

DON JUAN NO EXISTE
Som a principis del segle xx, una comtessa assisteix a una representació de Don Giovanni acompanyada de dos amics propers. Observa l’escenari, els personatges, però no aconsegueix connectar amb la peça. Tanmateix, sorgeix un impuls creatiu: escriure el seu propi Don Juan. Acompanyem Carmen Díaz de Mendoza Aguado, la comtessa de San Luis, al seu escriptori. Comença a escriure, però no és només la seva veu la que escolta, sinó la de les seves inseguretats, la de la societat o fins i tot la d’un fantasma que l’atura. Està sola, tot i tenir el seu amic Miguel a prop, ell tampoc no comprèn per què ella ha de seguir endavant amb aquest projecte tan estrany. Arriba l’estrena i la peça fracassa. Som al 2024 i una nova creadora intenta completar una òpera, intenta completar què va passar amb aquella estrena de Don Juan no existe de Carmen Díaz de Mendoza Aguado. Ha trobat retalls de diaris sobre l’estrena, però sobre la comtessa no queda gairebé res, tampoc el text; se l’ha d’inventar per poder parlar d’ella. De nou apareix la veu antagonista, aquest cop, però, és diferent, no fa dubtar l’autora. Conversen; ell pregunta: per què cal buscar tant aquesta comtessa? Però l’autora està convençuda de la seva tasca i seguirà buscant. Així neix aquesta òpera d’Helena Cánovas Parés, un encàrrec del Festival Perelada, en coproducció amb el Gran Teatre del Liceu i el Teatro Real per haver-se imposat com a guanyadora de la segona edició del Carmen Mateu Young Artist European Award. Una òpera que vol retre homenatge a totes aquelles dones que han estat esborrades de la història pel simple fet d’haver nascut dones.

10 d’ag.

TERRA LLAURADA

NIT DE DANSA
dissabte, 10/08/2024 22.00 h

TERRA LLAURADA

NIT DE DANSA

dissabte, 10/08/2024 22.00 h

NIT DE DANSA AMB BALLARINS I CREADORS CATALANS I INTERNACIONALS
Creació, destrucció i regeneració són sinònims que bateguen profundament per les terres de Peralada. L’acció de llaurar suposa la regeneració dels camps, i de la mateixa vida, un paral·lelisme simbòlic en diàleg amb l’actual procés de reconstrucció del mateix festival, arran del qual noves dinàmiques, propostes i creacions neixen i naixeran. Crear és endinsar-se en un espai que ens obre la porta a un món imaginari, ocult, un procés que fa germinar, com si d’una llavor parléssim, noves formes, fisicalitats, conceptes i inquietuds. Crear és donar forma al que és invisible. La dansa és el llenguatge secret de l’ànima. Avui dia, quan pensem en el gran llegat artístic que ens han deixat coreògrafs com Marius Petipa, Vaslav Nijinksy o Martha Graham, ens pot resultar potser una mica estrany pensar que tots aquests treballs, abans de transformar-se en els grans clàssics que avui dia tots coneixem i que han marcat la història de la dansa, van néixer arran de petites idees, contes o inspiracions. Agrupant onze ballarins catalans i europeus com Martí Paixà (ballarí principal de l’Stuttgart Ballet), Lorena Nogal (coreògrafa, assistent i ballarina a La Veronal), Albert Hernández (ballarí principal del Ballet Nacional d’Espanya i coreògraf a La Venidera) o Aleix Martínez (ballarí principal del Hamburg Ballett i coreògraf), i treballs de creadors com John Neumeier, Lorena Nogal, Marco Goecke, Albert Hernández o Aleix Martínez, Terra llaurada vol ser una nit de dansa dedicada a aquesta petita llavor creativa, a l’espurna que té la capacitat d’encendre el foc.
11 d’ag.

YUJA WANG

diumenge, 11/08/2024 20.00 h

YUJA WANG

diumenge, 11/08/2024 20.00 h

ESPONTANEÏTAT I LLIBERTAT INTERPRETATIVA
La virtuosa i carismàtica pianista Yuja Wang encisa en cadascuna de les seves actuacions. En aquesta artista pot conviure una extrema dolçor amb la màxima ferocitat. És una intèrpret enlluernadora, magistral, amb un talent enèrgic i subtil a parts iguals, que li atorguen el prodigiós equilibri musical que fa de la clàssica un llenguatge tan vigent i fresc com el rock més modern. Considerada una de les millors pianistes de la seva generació, Wang és també coneguda pel seu estil teatral intrèpid i les interpretacions d’obres per a piano del segle xx d’artistes com Prokófiev, Rakhmàninov i Skriabin. Va començar a tocar quan tenia 6 anys i, amb 21, ja era una concertista de piano coneguda arreu del món. Tanmateix, el seu camí cap a la fama va començar força abans quan, als 11 anys, va obtenir el tercer premi al Concurs Internacional per a Joves Pianistes d’Ettlingen a Alemanya. El 2001, va participar en el primer Concurs Internacional de Música de Sendai (al Japó), on va guanyar el tercer premi a la secció de piano i va obtenir també el premi especial del jurat, atorgat al finalista més distingit amb menys de 20 anys. Des de llavors, ha actuat per tot el món i ha gravat nombrosos àlbums supervendes que l’han convertit en el desig dels grans coliseus de la clàssica. Amb el seu debut, el Festival Perelada veu també complert un altre desig seu.
FUNDACIÓ CASTELL PERALADA
Convent del Carme s/n, 17491 Peralada (Girona)
Telèfon: 972538292
Correu electrònic: taquilla@festivalperalada.com

Avís legal
Política de galetes
Desenvolupat per